Frågor & Skötselråd

 

Nedan har vi sammanställt de vanligaste frågorna. Om du inte hittar vad du söker kan du alltid kontakta oss genom att ringa eller skicka ett mail.

Hur bokar jag tid?

Bokning sker enklast genom att besöka studion och prata med oss, eller att ringa på 08-590 857 20.

Hur avbokar jag min tid?

Avbokning sker endast genom att komma ner till studion eller via telefon (08-590 857 20) då vi måste då kan verifiera avbokningen. Avbokning kan därför inte göras via mail.

Detta är mycket viktigt då vi har bättre saker för oss än att vänta på kunder som inte dyker upp!

Skötselråd - Tatuering Slå på tatueringen om den kliar - Riv ej!

Du kan ta av omslaget från tatueringen redan efter 4-5 timmar. Men om du är rädd om dina kläder eller lakan, kan du låta omslaget vara på under första dygnet eftersom det kan blöda överskottsfärg från tatueringen.

När du tagit bort omslaget, bör du tvätta bort salvan som sitter på och därefter smörja in ett nytt lager med Bepanthen. Salvan finns att köpa på Apoteket.

Smörj in ett tunt lager av salvan på det tatuerade området 4-5 gånger om dagen i 7-14 dagar, eller tills skorporna ramlar av av sig själva.

De närmaste 10 dagarna

Duscha som vanligt, men kom ihåg att vara snäll mot din tatuering. Tvätta den försiktigt med vatten och en mild tvål som exempelvis Lactacyd.

Du får absolut inte skrubba eller gnugga på tatueringen!

Bada inte i bassäng, klorbad, saltvatten eller bastu.

Riv aldrig på skorporna! Det är inte färdigläkt under huden och om du river börjar det blöda och då följer även färgen med. I värsta fall får du ett hudfärgat område, som måste färgas i igen – och det kan vi komma att ta betalt för.

De närmaste veckorna

Du får inte sola direkt på tatueringen på 5-6 veckor. OBS! Gäller även solarium! Om du trots allt måste utsätta din tatuering för sol, bör du täcka över den med exempelvis en T-shirt eller smörja in den med med solskyddsfaktor 20-30.

Om färgen i din tatuering är blek eller ojämn ska du komma in till oss inom 4 veckor, så färgar vi in ny färg i den gratis.

Om det mot förmodan skulle uppstå någon form av infektion vid det tatuerade området, måste du kontakta oss genast!

Skötselråd - Piercing

Under ca 5-6 veckor ska du undvika bastu, solarium och bad på grund av mycket bakterier på dessa platser. Du ska heller aldrig röra din oläkta piercing utan att tvättat händerna först. Ät gärna multivitamin som innehåller zink, t.ex. Ditt val (finns på apoteket), som gör att din pericing mår bättre. Undvik att din piercing kommer i kontakt med parfymerade tvålar och schampon.

Vilken åldersgräns har ni på piercings?

Vi piercar personer över 18 år. För de yngre men över 15 år kräver vi förälders underskrift. Legitimation krävs ifrån båda parter.

Är det någon åldersgräns?

Ja. Vi tatuerar endast personer över 18 år.

Vad kostar en tatuering?

Alla tatueringar vi gör är unika och vi har därför inga fasta priser. Kom ner till studion för prisinformation!

Saknas någon fråga?

Tveka inte att kontakta oss nedan om du har några fler frågor.

Skötselråd - Navel - Läkningstid 2-6 månader

Tvätta händerna noga. Ta bort sårskorpor från piercingen med ljummet vatten och tops utan att vrida på smycket (annars kan du skära sönder såret inuti) Ta sedan piercing tvålen och tvättat piercingen och de synliga delarna av smycket. Skjut smycket fram och tillbaka ett par gånger så att tvålen kommer in i hålmynningen. Ha en Steril kompress över din piercing under nätterna den första veckan. Ej under dagen!

Skötselråd - Läpp - Läkningstid 6-8 veckor

Sug försiktigt på is eller drick isvatten under de första 24 timmarna för att minska eventuell svullnad. Tvätta händerna mycket noga. Ta bort eventuella sårskorpor från piercingen med ljummet vatten och tops. Skjut mycket fram och tillbaka, gör detta 2 ggr om dan.

Ingen oralkontakt på sex veckor, dvs: oralsex, blöta pussar etc.

Skötselråd - Tunga - Läkningstid 3-8 veckor

Tvätta händerna noga. Ta bort sårskorpor från piercingen med ljummet vatten och tops utan att vrida på smycket (annars kan du skära sönder såret inuti)

Skötselråd - Näsa / Ögonbryn / Öra - Läkningstid 6-8 veckor - Brosk: 2-4 månader

Tvätta händerna noga. Ta bort sårskorpor från piercingen med ljummet vatten och tops utan att vrida på smycket (annars kan du skära sönder såret inuti)

Tatuerar ni berusade?

Nej.

Laserborttagning - Hur många sittningar krävs det för att ta bort en tatuering?

Antal sittningar beror helt på hur bra tatueringen sitter i huden. Detta vet man inte innan man har gjort en behandling vilket gör det svårt att bedöma hur många behandlingar det krävs.

Laserborttagning - Kan alla tatueringar tas bort?

Färgtatueringar är svårare och bleka ner än svarta tatueringar. Svarta tatueringar går oftast att få bort helt.

Laserborttagning - Gör det ont?

Det känns som att tatuera sig. Det finns bedövning att köpa om man är rädd att det ska göra för ont. Bedövningen kommer också finnas i studion inom snar framtid!